Zverejnené: 24.05.2024

Elon Musk


Americký podnikateľ, zakladateľ a CEO spoločností Tesla a SpaceX. Ako spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Tesla vedie Elon celý produktový dizajn, inžinierstvo a globálnu výrobu elektrických vozidiel, batériových produktov a produktov solárnej energie.Od septembra 2023 je Elon Musk najbohatším človekom na svete, hodnota majetku Elona Muska, je odhadovaná na 234 miliárd dolárov.

V roku 2015 sa stal spoluzakladal OpenAI, iniciatívu zameranú na podporu a rozvoj priateľskej AI, ktorá by mla slúžiť ľudstvu. V roku 2016 založil Neuralink, ktorého cieľom vyvíjať rozhrania medzi mozgom a strojom. Smerovanie technológie je priniesť liečbu pre chronické zdravotné stavy, ako sú depresia, epilepsia a Parkinsonova choroba.


V roku 2016 sa Tesla stala prvou vertikálne integrovanou trvalou energetickou spoločnosťou na svete akvizíciou SolarCity, popredného poskytovateľa solárnych systémov v Spojených štátoch, a v roku 2017 uviedla Solar Roof – krásny a cenovo dostupný produkt na výrobu energie.






 


Užitočné články

Finančný Kompas v médiách